Luksusfælden, LUXURY TRAP, blev skabt siden 2005 af Derek Banner, TV-format skaber og stifteren af BUMP, Banner Universal Motion Pictures.

Programmet blev præsenteret i februar 2006 som et udkast for videreudvikling for TV3s daværende programchef Karoline Spodsberg, og Metronomes daværende programchef Jan Lagermand Lundme, samt diskuteret med det svenske TVformatudvikling selskab Friday TV Ab.

I april 2006 besluttede TV3, Metronomegruppen og Friday TV at udnytte programforslaget og begyndte videreudviklingsarbejdet og præ-produktionen, og produktionen startede i maj 2006, indspilningen i august 2006, og programmet blev vist første gang på svensk TV3 den 1. november 2006 med titlen Lyxfällan. 

 

BAGGRUND

Der var en gang en tid, hvor danskerne "lagde skilling på skilling" og sparede op for at få råd til noget nyt. Sådan er det ikke mere. I dag vil vi have det hele på den halve tid - og selv helt unge mennesker har dyre møbler, designertøj, biler og nyeste teknologi. Danskerne låner med andre ord penge som aldrig før, og gælden på kontokort, forbrugslån, kassekreditter mv stiger og stiger. Det kan tage lang tid at afvikle klatgælden, men med programmet "KØR MED KLATTEN" har udvalgte deltagere mulighed for at få det overstået på bare en aften - hvis de er dygtige - og tilmed få et par gode råd med på vejen, så de ikke havner i lignende situation. Programmet henvender sig primært til et publikum på mellem 18 og 40 år, som stadig er i "etableringsfasen" og derved fristet til at låne til større og mindre forbrug."

Nøgledetaljer fra det originale udkast:

"Gæld som følge af overforbrug", "Deltageren fortæller hvormeget han/hun skylder væk og hvorfor", "Gældsbevis (fuldmagt)", "Tavle med beløb og kategorier", "Materielle ting", "Optjente penge bruges til at betale gælden tilbage", "Økonomiske rådgivere", "Gældsbevis rives i stykke" ...

 

LIKE our Lyxffällan, Luksusfælden Facebook page.

 

Læs mere her

http://web.archive.org/web/20170115001217/http://www.bump-productions.com/index.php?option=com_content&view=article&id=97&Itemid=105.